Garanciális javítások, pótmunkák a parkban

holdudvar_most.jpgAz átadó után sem állt le a munka a Holdudvar parkban. Mivel a park új funkciói és infrastruktúrája a korábbinál sokkal komplexebb, néhány utólagos pótmunka indokolt, valamint a műszaki átadásnál rögzített hibalista garanciális javításai is folyamatban vannak.

A kivitelező és a műszaki ellenőr a júniusi műszaki átadásnál rögzítettek néhány hibát, melyet kötelező javítani a garanciális időszakban. Fontos tudni, hogy ezek a hibák nem az átadó után merültek fel, csak a műszaki átadás időszakában a kapacitáshiány és kivitelezői alvállalkozók időbeosztása miatt nem lehetett minden hibát kijavítani.

Műszaki átadás után a kivitelezeőnek van egy határideje arra, hogy a rögzített hibákat javítsa. A lenti tételeknél már megtörténtek a munkák, vagy a közeljövőben megtörténnek:

  • aszfaltozási munkák javítása, kisebb vízmegállások eltűntetése az aszfaltozott sétányokon
  • a játszótér kilincseinek igazítása
  • öntözőrendszer optimalizálása
  • a vízjáték tartószerkezete megerősítésre kerül
  • 2 kerékpártároló stabilizálva lesz
  • zöldterületek (gyepesítés, gondozás)

Nem a kivitelező hibája, de javításra kerül:

  • a megsüllyedt futópálya alatt tömörítik a talajt és újra legumizzák az adott szakaszt - ez a kivitelezést megelőző közműmunkák hiányos helyreállításából adódik
  • a vízelvezetést pótlólag kell megoldani a dombok melletti, központi térre vezető járdaszakasznál.

A nyári esőzésekkor jól látható, hogy egyes sétányoknál a csapadékvízelvezetés nem megfelelő. Ez nem a kivitelező hibája, hiszen a tervező nem tervezett plusz vízelvezetést oda, ahol korábban sem volt. Feltehetőleg azonban, a szélsőségesebb idő miatt, és azért, mert a parkban öntözőrendszer működik, ami extra vízterhelést jelent a földnek, bizonyos szakaszokon meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését. A kivitelező ezt pótmunkában fogja majd végrehajtani, a tervek szerint a következő hónapokban. 

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása