Megnyitott a park

65048508_905406716467244_592237374067441664_o.jpg2019. június 22-én lezajlott a Holdudvar park átadó ünnepsége. Reggel fél kilenctől már használható volt a játszótér, amit nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel vettek birtokba a gyerekek. A csúszdaparkban már az előző délutánon  beindult a csúszkálás és megjelentek az első pingpongozók is.

A programok épp annyi látogatót vonzottak, melyet még elbírt a park mérete, szerencsére nem sérültek a gyepes területek sem. Az előző napok heves esőzései miatt sok alámosás volt a dombokon, sétányokon, a problémás területeket egész héten, még szombat reggel is takarították a kivitelező és a közterület-felügyelet munkatársai.

Az átadás több okból sem jelenti a fejlesztés lezárását. A garanciális időszakban javításra kerülnek azok a hibák, melyek a műszaki átadás során rögzítésre kerültek - többek között javításra kerül a futópálya alámosott része - mely egy korábbi közmű-munka hiányos helyreállítása miatt történt, itt a megoldásra való felszólítás megtörtént -, illetve néhány aszfaltozási hiányosság is.

Az év végéig még lakossági, közösségi programok is lesznek majd a parkban, várhatóan július végétől.

Mind az átadó napján, mind a megelőző napokban sok érdeklődés, bejelentés érkezett a játszótéren és tinirészen található sziklák kapcsán. Ezek a sziklák a tervezői koncepció részeként kerültek ki a parkba, funkcionálhatnak ülőfelületként is, de elsősorban tereptárgyak és nem játékeszközök, vagy bútorok. A játszótéri játékok a szikláktól megfelelő védőtávolságban kerültek kihelyezésre, a kivitelező pedig az önkormányzat kérésére lecsiszolta a kövek élesebb felületeit. Az ilyen jellegű, természetes formák használata a játszótereken egyre elterjedtebb, célja, hogy a gyerekek a játszóeszközökön túl találkozzanak minél természetesebb anyagokkal, formákkal is.

Érkeztek visszajelzések a csúszdák anyagával kapcsolatban. Korábban műanyag csúszdák voltak a parkban, ezek helyére időtállóbb, strapabíróbb fém csúszdák kerültek. Bár a fém nagy hőségben a műanyagnál valamivel jobban felmelegszik, a kivitelezés során a tervezettnél több fa került a csúszdák környékén elültetésre, melyek hamarosan majd kellő árnyékot fognak adni. A játszótéren található holdkomp köré szintén jóval több fa került ki, mint ahogy a tervekben szerepelt, itt is az volt a cél, hogy az árnyékolás néhány éven belül természetes módon megtörténjen.

Reméljük, hogy a megújult parkot gyorsan megszeretik majd a környéken élők, vigyáznak rá és az új funkciók a környező társasházak közösségi életének erősödését segítik. A parkba hamarosan kikerül a házirend, melyet az itt élő közösség, közösségi tervezés keretében együtt alkotott meg.

 

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása