Hamarosan átadásra kerül a park egy része

A munkák a tágas Holdudvar park egyszerre több területén is zajlanak, mely egyre nehezebbé teszi a parkon keresztüli közlekedést. Hogy mindez ne okozzon a környéken élők életében túl nagy kellemetlenséget, a kivitelező hamarosan több, elkészült területet is átad használatra.

dsc_0020.JPG

Várhatóan októberre már használatba vehető lesz a szolgáltatóház és az Ágoston utca közötti hátsó kert területe, ahol sétányokat, lépcsőket, akadálymentes feljárókat építettek az elmúlt hónapokban és a zöldfelület is megújításra, bővítésre került. Jelenleg zajlik az ide tervezett növényzet ültetése, mely már jelzi, hogy a munkák lassan a vége felé közelednek ezeken a területeken.

dsc_0019.JPG

dsc_0024.JPG

A hátsó kertet nem csak az itt élők használják közlekedésre, itt a legegyszerűbb eljutni a Bécsi út felé, vagy a Vörösvári út felé, megközelíteni a Tortavár cukrászdát, vagy az 1-es villamost. Ez a parkrész már a kezdetektől lezárásra került, sok lakó és itt dolgozó fog örülni annak, ha újra szabadon lehet itt közlekedni.

A park túlsó végén szintén számítani lehet a munkaterületek megnyitására. Jelenleg az aszfaltburkolat kisebb javításai zajlanak, valamint a közműhálózatok körüli végső simítások. Hamarosan itt is megkezdődnek a növényesítési munkák, majd jöhetnek a kandeláberek és a kisebb infrastrukturális elemek - szemetesek és padok. A tervek szerint októberben ez a terület is elkészül és átadásra kerül.

dsc_0036.JPG

Az általános iskola mellett már elkezdődött a futókör építése, valamint a gyalogos sétány aszfaltozott részének az alapozása, várhatóan két héten belül ez a területet is használhatják majd a gyalogosok.

A következő nagyobb építési ütem 2018 őszén a Bécsi úti társasházak előtti sétányok és a társasházak felé vezető bejáratok burkolatának felújítása lesz.

Továbbra is lezárt terület lesz a KÖZPONTI TÉR, az óvodánál lévő leendő SPORTKERT, ahol a Dorottyás kocsi is található. Újabb lezárás a Bécsi úti társasházak felé várható, valamint a Bécsi út - Vörösvári út közötti gyalogos sétány gyógyszertár és Gera cukrászda felőli szakaszán.

 

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása