Miről kapta nevét a Holdudvar park?

dsc_0072_1024x683.jpgA Bécsi út - Váradi utca - Vörösvári út - Ágoston utca ölelésében lévő zöld parkot Andor Anikó tájépítész nevezte el Holdudvar parknak. A hatalmas zöldterület sok számára a legközelebbi zöld park és szabadidős terület az otthonuk közelében.

Az 1970-es évek elején épült társasházak jelentősen átformálták a korábbi óbudai utcácskák adta látképet. A tudatos koncepció alapján ide épített házak és intézmények között megmaradt szabad területre voltak ugyan beépítési tervek, végül megmaradt beépítetlen területnek, ami a környéken élők pihenését, rekreációját szolgálja.

14.JPG

Andor Anikó YBL-díjas tájépítész tervezte a parkot, melyben a grandiózus társasházak merevségét ellensúlyozandó, dombokat helyeztek el. A dombos terület holdbéli tájra emlékeztetett, erről kapta nevét a jelenlegi Holdudvar. A kialakítás igyekezett kiszolgálni az itt élők igényeit, több funkció is helyet kapott a parkban, hogy kellemesebbé tegye az itt élők idejét. Volt egy fürdésre is használt medence, a gyerekeknek csúszdapark, sőt egy központi színpad is, ahol időről időre kulturális programokat, gyerekeknek szóló előadásokat szerveztek. 

A Holdudvar új fejezethez érkezett: 2018-19-ben új életet kezdhet a park, modernebb, szebb, tisztább, és sokfunkciós terület lesz, ami remélhetően sokat javít majd az itt élők életminőségén.

 

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása