Megindult a munka
Megindult a munka

Elindult végre a munka a Holdudvar parkban. A nemrég indult kivitelezés első szakaszában a park egy része lett lekerítve, itt folyik az aszfaltbontás és az új terepviszonyok kialakítása.

35226901_2031922250394345_3710315456947552256_o.jpg

...

Piknikeztünk a parkban
Piknikeztünk a parkban

20180526_152649.jpg

2018. május 26-án egy közösségi piknik keretében ünnepeltük meg, hogy elindul a Holdudvar park felújítása. Ezen az alkalmon velünk tartott az Óbudai Felelős Gazdi Program csapata is.

...

Kezdődik az építkezés
Kezdődik az építkezés

uc.jpgA június 4-i héten elkezdődhet a terület első építkezési zónájának lehatárolása és a bontási munkák.

...

Közösségi piknik a Holdudvar parkban
Közösségi piknik a Holdudvar parkban

2018. május 26-án 14 órától várunk minden érdeklődőt a park központi terén. Ezen a közösségi pikniken megünnepeljük, hogy elkezdődött végre a parkfejlesztés, valósággá válhat a közösségi tervezésen megálmodott új Holdudvar park!

...

Miről kapta nevét a Holdudvar park?
Miről kapta nevét a Holdudvar park?

dsc_0072_1024x683.jpgA Bécsi út - Váradi utca - Vörösvári út - Ágoston utca ölelésében lévő zöld parkot Andor Anikó tájépítész nevezte el Holdudvar parknak. A hatalmas zöldterület sok számára a legközelebbi zöld park és szabadidős terület az otthonuk közelében.

...

Indulhat a kivitelezés
Indulhat a kivitelezés

holdudvar_kep.jpgAz előkészítési munkák lassan véget érnek, hamarosan indul a kivitelezés. A tervek szerint már májusban elkezdődik a park felújítása, ami várhatóan 1 évig fog tartani.

...

Felelős gazdik a Holdudvar parkban
Felelős gazdik a Holdudvar parkban

ebovo1.jpgÁprilis 7-én kutyás takarítást szervezett a Holdudvari Óbudai Kutyások csoportja és az EBOVO Egyesület. A cél az volt, hogy még több kutyásnak mutassanak jó példát a parkban található kutyakaki összeszedésével.

...

Organizációs tervezés
Organizációs tervezés

2018. március 8-án, nőnap és Zoltán nap délutánján tartottunk egy rendhagyó közösségi tervezési alkalmat az Esernyős kávézóban.Ezen az alkalmon a kivitelezés organizációja, vagyis ütemezése volt a téma.

...

Holdudvar retrospektív
Holdudvar retrospektív

obuda_-hold_udvar_2.jpgA közösségi tervezésen már bemutattuk azokat a korabeli fotókat, terveket, melyeket a társasházak ölelésében eredetileg kialakított Holdudvar park tájépítésze, Andor Anikó osztott meg velünk.A Holdudvar park a nyolcvanas években korántsem volt ilyen "mellőzött" mint amilyennek mostanában látjuk, tele volt élettel és fiatalokkal.

...

Az ÚJIRÁNY csoport
Az ÚJIRÁNY csoport

ujirany_millenaris.jpgAz Újirány csoport 2000 októberében alakult, a Millenáris Park tervezésére. Az építészekből és tájépítészekből alakult csoportosulás fő célkitűzése, hogy tagjai folyamatos önképzés által tudjanak reagálni a körülöttünk lévő folyamatosan változó világra, mely az egyes tervek elméleti alapját képezik.

...

terkozlogo_kicsi.jpg

obuda_logo_kicsi_1.png

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png