Felelős gazdik a Holdudvar parkban

ebovo1.jpgÁprilis 7-én kutyás takarítást szervezett a Holdudvari Óbudai Kutyások csoportja és az EBOVO Egyesület. A cél az volt, hogy még több kutyásnak mutassanak jó példát a parkban található kutyakaki összeszedésével.

A III. kerületi parkfejlesztéseknél, parkhasználatnál visszatérő téma a kutyás jelenlét a zöldterületeken. A közösségi tervezéseknél előfordul, hogy külön alkalmat is szánunk annak, hogy a kutyások és nem kutyások közötti konfliktusokat enyhítsük. Sok feszültség kiindulópontja egyszerű, hiszen rendszeres, visszatérő panasz hogy sok gazdi nem szedi össze kutyája után az ürüléket. Emiatt általánosan sok támadás éri a kutyásokat, még azokat is, akik felelősen gondolkodnak.

ebovo2.jpg

A Holdudvarban működő, aktív kutyás csoportot az EBOVO Egyesület is támogatja, akik nemrég indították el Óbudán a FELELŐS GAZDI PROGRAMOT. Mivel a Holdudvar park közösségi tervezésénél a kutyás téma erősen jelen volt - ennek eredménye például az, hogy lesz szabadon kutyázós zóna a parkban - a csoport szerette volna erősíteni a felelős kutyatartás példáját, és megszervezték a takarítási akciót a parkban.

ebovo3.jpg

A borús idő ellenére sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, melyen a III. kerület közterület-felügyelete is képviseltette magát. A parkban a lelkes önkéntesek segítségével megvalósulhatott a kutyás takarítás, mely példaértékű akció volt és remélhetőleg sok-sok kutyásnak jó példát mutat majd.

ebovo5.jpg

A képek forrása: EBOVO EGYESÜLET

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása