Organizációs tervezés

2018. március 8-án, nőnap és Zoltán nap délutánján tartottunk egy rendhagyó közösségi tervezési alkalmat az Esernyős kávézóban.Ezen az alkalmon a kivitelezés organizációja, vagyis ütemezése volt a téma.

Az eseményen velünk tartott az Újirány Csoport is, akik a tervvel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. A tervezés előtt felelevenítettük a Holdudvar park fejlesztésének előzményeit, beszéltünk a közösségi tervezésről és arról, hogy mi történt 2015 óta.

A park fejlesztése várhatóan 1 évig tart, tehát sok ember életére, mindennapjaira lesz hatással. Ezért is fontos, hogy az ütemezést pontosan megtervezzük és igyekezzünk egyeztetni a környéken élőkkel, valamint az itt található intézményekkel.

Mivel a lakossági egyeztetést már megelőzte egy intézményi egyeztetés, tudtuk, hogy az Óbudai Nagy László Általános Iskola és az Ágoston utcai Művészeti Óvoda működése milyen ütemezést teszt lehetővé az intézmények előtti területen. Külön egyeztettünk az Orvosi Rendelő és a Gyámügy vezetőivel az intézmények megközelíthetőségéről.

A várható ütemezést egy prezentáció formájában mutattuk meg, feltüntetve, hogy a park egyes szakaszai milyen időszakban kerülnek fejlesztésre, és hogy a lezárások alatt hogyan tudnak közlekedni a gyalogosok és a park környezetében élők. Megosztottuk azt is, hogy az ütemtervben rögzítésre kerülnek a parkban szokásos közösségi alkalmak is, például a ballagás, ami főleg a 2018 június közepi időszakot érinti majd, és a park központi területét.

20180308_185751-1.jpg

Az ütemezés kapcsán szóba került még a munkarend is. A törvényi szabályzás az építkezéseket, kivitelezéseket a kibocsátott zaj alapján nappali és éjszakai határérték meghatározásával szabályozza. A zajterhelés ilyen nagyvárosias környezetben maximum 45dB lehet este 10 óra és reggel 6 között, reggel 6 és este 10 között pedig maximum 60dB. Ez csak irányadó, természetesen a park fejlesztésénél a munkarendben nem csak a törvényileg meghatározott zajterhelésre figyelünk, hanem arra is, hogy nagyon sok ember életére, mindennapjaira lesz hatással a mindennapos munka, egy éven keresztül.

Az ütemtervet a kivitelezővel is részletesen egyeztetjük és jóváhagyás után meg is mutatjuk!

 

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása