A park története

A Holdudvar a Vörösvári út – Bécsi út – Váradi utca által határolt területen található park, mely jelenleg nem rendelkezik olyan funkciókkal, hogy kiszolgálja a környéken élők szabadidős igényeit.

 A park a környező lakótelepek építése során került kialakításra, Andor Anikó tájépítész tervezésében. A terület nem csak szabadidős, de közösségi tér funkciót is betöltött. A mai állapotot elnézve nehéz elhinni, de a parkban, a hetvenes, nyolcvanas években élénk "társasági élet" alakult ki, köszönhetően a kis strandnak, a játszótérnek és az előadó térnek, ahol zenés és prózai műsorok szórakoztatták a közönséget.

14.JPG

holdudvar_anno1.jpg

01.jpg

A képek forrása: Andor Anikó, a park első tervezője

A közösségi tervezés ezt a szociálisan is meghatározó funkciót igyekezte revitalizálni, vagyis a környéken élők bevonásával megfejteni, hogy a jelenlegi, városi életstílushoz igazodva mely funkciókat szükséges létesíteni ahhoz, hogy újra közösségi térré formálódjon a park.

Holdudvar közösségi tervezés

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2015-ben kezdeményezett közös gondolkodást az itt élőkkel, melynek keretében 9 alkalmas közösségi tervezés zajlott le.

A jó hangulatú, sikeres találkozók eredményeként a park rengeteg funkcióval bővült, melyek megvalósulásával méltóképpen válhat a terület egy multifunkciós közösségi térré.

A Holdudvar park koncepció- és kivitelezési tervét az ÚJIRÁNY CSOPORT készítette. A területen a tervek szerint helyet kapott játszótér, külön csúszdapark, fitnesz- és sporteszközök (kültéri fitnesz, street workout, pingpong, sakk, futókör), sétány, valamint egy színpad is nézőtérrel.

terkozlogo_kicsi.jpg

obudabekaslogo_rgb.jpg

Impresszum

A Holdudvar park fejlesztését a III. kerületi Önkormányzat végzi, Budapest Főváros Önkormányzatának TÉR_KÖZ pályázati támogatásával. Kapcsolat: info@obvf.hu Telefon: +36-1/244-8225

o_budai_felelo_s_gazdi_program_logo.png

süti beállítások módosítása